TRS Hnědé hořčičné semínko 100 g
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
100 g, Hořčičné semínko hnědé
Složení: jednodruhové koření Hořčičné semínko hnědé. Obsahuje alergen: hořčice. Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii.
Skladujte v suchu a chladu.
Hořčičné semínko, drobné černé kuličky, je ostré koření štiplavé chuti. V indické kuchyni se často nejdříve hodí na pánev s tukem a až když semínka začnou pukat, přidávají se další ingredience. Hořčičné semínko můžete použít celé nebo lehce podrcené.
Zeleninové kari baigan bharta - brambory s lilkem
Na 2 porce potřebujete: 1 plnější lžičku směsi koření, kterou nejdříve podrtíte v hmoždíři: římský kmín, hořčičné semínko a fenyklové semínko. Chilli celé (čerstvé nebo sušené a množství podle chuti cca 1-2 papričky), 2-4 stroužky rozdrceného česneku, 1 lilek, 1 menší rajče, 1 větší bramboru. Cca 1 skromnou lžičku od každého: mletá kurkuma, mletá garam masala a koriandr. Sůl dle chuti, ghí nebo jiný tuk. K podávání placky čapátí nebo basmati rýže.
Postup: 1) Lilek omyjte, rozkrojte podélně na dvě půlky. Každou půlku rozkrájejte příčně na silnější špalíčky. Osolte a nechte pustit vodu. Vysušte papírovou utěrkou. Rajče rozsekejte nožem nebo v chopperu na pastu. Bramboru oloupejte a nakrájejte na větší kostky. 2) Na větším množství tuku krátce orestujte 1 lžičku směsi koření (římský kmín, hořčičné semínko, fenyklové semínko). Přidejte celé chilli, orestujte a vmíchejte prolisovaný česnek. Za stálého míchání nechte rozvonět. Přisypte špalíčky lilku a pokrájenou bramboru. Nechte zatáhnout - brambora musí udělat slupku. Přiklopte a duste cca 10 minut. Obsah vody je minimální, přidejte ji pouze pokud je třeba. 3) Přisypte mleté koření: kurkumu, garam masalu a koriandr. Podle chuti osolte. Mleté koření restujte vždy jen krátce. Vmíchejte rajčatovou pastu a vyduste na tuk. Zastříkněte malým množstvím vody a zeleninu duste, dokud brambory nejsou zcela měkké. Voda by se měla co nejvíc vyvařit, zůstane jen šťáva (proto se v úvodu dává do pánve více tuku). Před podáváním posypte čerstvým koriandrem. Pokud je na vás kari moc pálivé, podávejte s bílým jogurtem, výborně se ke kořeněné zelenině hodí.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.